Gedragstherapie

Afbeelding1

Gedragstherapie aan huis.

Veel voorkomende gedragsproblemen, zoals bijvoorbeeld trekken aan de riem, in sokken en broekspijpen bijten, blaffen/te enthousiast bij visite, beginnende onzekerheid, etc., kunnen met een paar tips, in een thuiscursus, heel gemakkelijk en snel opgelost worden. De leeftijd van de hond maakt hierbij niet uit. Ook bij oudere honden is ongewenst gedrag op te lossen.

Rehabilitatietherapie.

Als een probleem bijna iedere dag terug komt en dit probleemgedrag komt voort uit angst, onzekerheid en/of verlatingsangst of juist uit overdreven dominantie is een rehabilitatietherapie de beste methode. Bij deze therapie wordt de hond, in 5 dagen, ‘ge-reset’. Bij thuiskomst vertel ik de baas/baasjes hoe ze voorkomen dat het probleem terug komt. De meest voorkomende signalen hiervoor zijn plassen en/of poepen in huis, vaak met de staart tussen de poten lopen, onder lage tafeltjes of in hoekje liggen, schrikachtig, niet vrolijk, agressief gedrag naar baasjes, visite en/of andere honden, dingen slopen in huis, voedsel van het aanrecht of tafel pakken, etc.

Angst voor vuurwerk.

Specifieke problemen zoals angst voor vuurwerk kunnen ook opgelost worden. Elke vorm van angst kan opgelost worden omdat dit gedrag is en geen karaktereigenschap. Extreme angst voor vuurwerk is vaak niet het enige probleem bij een hond. Meestal betreft dit honden die andere onzekerheden hebben, maar die moeilijker te constateren zijn. In de therapie worden alle problemen aangepakt en wordt de hond zelfverzekerder en vrolijker gemaakt.

Afbeelding2